Eğlence Merkezi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Eğlence Merkezi
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 Meyve Kabuklarının Faydaları

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 53
Kayıt tarihi : 25/03/10

Meyve Kabuklarının Faydaları Empty
MesajKonu: Meyve Kabuklarının Faydaları   Meyve Kabuklarının Faydaları I_icon_minitimeC.tesi Mart 27, 2010 1:19 pm

Meyve Kabuklarının Faydaları


Meyveler söz konusu olduğunda ilk akla gelen sulu ve yumuşak kısmıdır. Oysa ki insan vücudu için çok önemli antioksidanları barındıran kısmı ise meyvelerin kabuklarıdır. En bilinen meyve ve sebzelerin kabukları ve içerdiği yararlı kimyasallar şöyledir:


ELMA
Araştırmacılar elma kabuğunun içindeki tatlı beyaz kısmına göre yüzde 87 oranda daha fazla kanser karşıtı fotokimyasal içerdiği tespit edildiğini belirtiyorlar. Elmayı kabuğu ile yemekte ve çiğnemek zorlanıyorsanız dış yüzeyini kaplamak için kabuklarını yer fıstığı ezmesine batırarak yemeyi deneyebilirsiniz. Böylece güçlü bir karbonhidrat bileşimi elde etmiş olursunuz.

SALATALIK
Hiç değeri olmayan bu yiyeceğin kabuğu deriyi dolgunlaştıran kırışıklığı önleyen kolajen olan silisten meydana geliyor. Silis için uzmanların tavsiye ettiği minimum bir doz yok yalnız uzmanlar günde en az 5 mg’ın uygun olduğu açıklamasında bulunuyor. Bu da tek bir salatalığın kabuğundan alınabilecek miktara denk geliyor.
Ayrıca salatalığın organik olmasına dikkat etmek gerekiyor. Normal salatalıkların dış yüzeyi raf ömrünü uzatmak için koruyucu maddelerle kaplanır ancak organik meyve ve sebzeler orijinaldir.


PATLICAN
Mor renkli sebzenin kabuk kısmından bir şerit kesildiğinde üçyüz mg nasunin (beyin hücrelerinin hasar görmesini engelleyen bir antioksidan) elde edilir. Ayrıca ikiyüz mg. kas larını engelleyen potasyum onüç mg. bağışıklığı güçlendiren magnezyum ve üç gram lif ne yazıkki kaybediliyor. Marketten alındığı anda az yağlı peynir ve sosa yatırılırsa pişirildiğinde kaabuk rahatsızlık vermeyecek ve kabuklu olup olmadığı anlaşılmayacaktır.

KİVİ
Bu meyvenin ince tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşma özelliğine sahiptir. Tırtıl yiyormuş hissi verebilir bu yüzden içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırılabilir veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana katılabilir.


PORTAKAL
Kabuğun üst tabakasında bulunan limonene UV ısınlarının ölümcül düşmanıdır. Yapılan bir çalışmada haftada bir çay kasığı kadar portakal kabuğu yemenin deri kanseri riskini yüzde 30 azalttığının görüldüğü ifade ediliyor. Dış kabuğu ısırarak yemek yerine somonun üzerine çeşni olarak serpilebilir ya da salataya sos ile birlikte karıştırılabilir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://komik.yetkinforum.com
 
Meyve Kabuklarının Faydaları
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Eğlence Merkezi :: Genel Kategori :: Saglık-
Buraya geçin: